Οι ποικιλίες καρυδιάς CHANDLER,FRANQUETTE(τσάντλερ,φρανκέτ) για καλλιέργεια στην Ελλάδα

chandler_walnut_sapling-1Η εταιρεία μας, εισάγει από φυτώρια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστοποιημένα φυτά των πιο γνωστών ποικιλιών καρυδιάς, όπως είναι οι πλαγιόκαρπες ποικιλίες CHANDLER, LARA, FERNOR, PAYNE, κλπ, αλλά και ακρόκαρπες όπως είναι η FRANQUETTE, που χρησιμοποιείται σαν επικονιάστρια της CHANDLER, αλλά και άλλων ποικιλιών

•Οι γεωπόνοι μας ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται ο αγρός που θα φυτευτεί, δηλαδή αν είναι σε ορεινή, ημιορεινή ή πεδινή περιοχή, μπορούν να σας βοηθήσουν στην σωστή επιλογή της ποικιλίας που θα καλλιεργήσετε.

•Οι ποικιλίες της εταιρείας μας, είναι από τις πιο γνωστές ποικιλίες καρυδιάς παγκοσμίως, είναι πολύ παραγωγικές, ιδιαίτερα ανθεκτικές στους παγετούς ανοίξεως λόγω του ότι ανθοφορούν όψιμα, όπως και στις περισσότερες ασθένειες της καρυδιάς, και δίνουν πολύ καλής ποιότητας καρύδια, με ποσοστό σε ψίχα που κυμαίνεται από 48-52%.

•Η SymAgro παρέχει την τεχνική στήριξη των παραγωγών που συνεργάζονται μαζί μας, τόσον σε θέματα θρέψεως των φυτών, όσον και φυτοπροστασίας και τεχνικών καλλιέργειας, δωρεάν από την αρχή της καλλιέργειας αλλά και τα επόμενα χρόνια.

•Η καλλιέργεια της καρυδιάς με μία από αυτές τις ποικιλίες, είναι μία πολύ καλή επιλογή, επειδή δίνει εισόδημα που κυμαίνεται από 500- 800€ το στρέμμα και σε μερικές χρονιές ακόμη και μέχρι 1000€ το στρέμμα.

CHANDLER

chndΠοικιλία μεγάλης αξίας, παραγωγική,πλαγιόκαρπη, ημιόψιμη, κατάλληλη για ημιορεινές και πολλές ορεινές περιοχές όπου ο τελευταίος εαρινός παγετός σημειώνεται έως τις 12 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα>>

Καταγωγή Καλιφόρνια, Πανεπιστήμιο Davis.Έναρξη βλάστησης 16 ημέρες μετά την υπερπρώιμη Payne.

Χαρακτηριστικά δένδρου: Ποικιλία μεσοόψιμη, πλαγιόκαρπη με βαθμό πλαγιοκαρπίας 90%, ημιπλαγιόκλαδη, αδύνατης έως μέτριας δύναμης βλάστησης, με ανθοφορία πρώτανδρη. H ταχύτητα εισόδου στην καρποφορία είναι πολύ γρήγορη. Πρώτα εμφανίζονται τα θηλυκά άνθη τον πρώτο χρόνο φύτευσης, ενώ οι ίουλοι εμφανίζονται από τον 4ο χρόνο. Η είσοδος στην πλήρη καρποφορία γίνεται από το 9ο ή 10ο έτος. Έχει πολύ καλή παραγωγικότητα. Έχει μικρή ευαισθησία στη βακτηρίωση (λόγω όψιμης ανθοφορίας) και ελάχιστη στην ανθράκωση. Κύριες Επικονιάστριες (4%) ποικιλίες οι Franquette ή Fernor και συμπληρωματικές (1%) οι Ronde de Montignac ή Meylannaise.

Χαρακτηριστικά καρπού: Σχήμα καρυδιού ωοειδές έως επίμηκες κοντό (Εικόνα 3). Εμφάνιση καρυδιού πολύ καλή, πολύ ελκυστική, με μέσο βάρος καρυδιού 11,5-13g. Ποσοστό ψίχας: 48-52%. Χρωματισμός ψίχας ανοιχτόχρωμος, κατηγορίας Extra. Ποιότητα ψίχας καλή, εξαγωγή ψίχας από το κέλυφος εύκολη.

 

FRANQUETTE

FRQNΕίναι ποικιλία που χρησιμοποιείται σαν επικονιάστρια της Chandler. Είναι ποικιλία κατάλληλη και για περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα>>

Κατάγεται από την Γαλλία.

Χαρακτηριστικά δέντρου: Είναι ακρόκαρπη ποικιλία που ανθίζει από τις 5 -16 Μαΐου. έχει σαν επικονιάστρια ποικιλία την Meylanaise και την Ronde de Montignac. Είναι μέσης εισόδου σε πλήρη καρποφορία.

Χαρακτηριστικά καρπού: Ο καρπός έχει βάρος 11-12 γραμμάρια, με ποσοστό ψίχας 43-46%.

Αγρονομική αξία: Είναι ποικιλία που χρησιμοποιείται σαν επικονιάστρια της Chandler. Είναι ποικιλία κατάλληλη και για περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων.

FERNOR

fernrΠολύ αξιόλογη παραγωγική, πλαγιόκαρπη και όψιμη ποικιλία, εποχής Franquette, κατάλληλη για ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα>>

Δημιουργός είναι ο INRA (Μπορντό Γαλλίας). Έναρξη βλάστησης 30 ημέρες μετά την Payne.

Χαρακτηριστικά δένδρου: Ποικιλία όψιμη, πλαγιόκαρπη, ημιπλαγιόκλαδη, μέσης δύναμης βλάστησης, με ανθοφορία πρώτανδρη, παραγωγικότητα καλή έως πολύ καλή. Εμφανίζει μικρή ευαισθησία στη βακτηρίωση και πολύ μικρή στην ανθράκωση. Καλύτερος επικονιαστής της είναι η Ronde de Montignac.

Χαρακτηριστικά καρπού: Το σχήμα του καρυδιού είναι επίμηκες, μέσου βάρους 11-13 g, με ποσοστό ψίχας 45-48%. Ο χρωματισμός της ψίχας είναι ανοιχτόχρωμος, κατηγορίας έξτρα και Ι. Η ποιότητα της ψίχας είναι πολύ καλή και ο αποχωρισμός της από το κέλυφος γίνεται εύκολα.

Αγρονομική αξία: Πολύ αξιόλογη παραγωγική, πλαγιόκαρπη και όψιμη ποικιλία, εποχής Franquette, κατάλληλη για ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές.

•Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια καλλιέργεια καρυδιάς ποικιλίας CHANDLER,FRANQUETTE, FERNOR, αλλά και άλλες ποικιλίες κατόπιν συνεννόησης του παραγωγού με τους γεωπόνους μας όπως επίσης  και για όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε από την προμήθεια δενδρυλλίων μέχρι όλες τις καλλιεργητικές τεχνικές που θα χρειαστούν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

•Μπορείτε να παραγγέιλετε δενδρύλια καρυδιάς  CHANDLER,FRANQUETTE, FERNOR  ΕΔΩ

Διαβάστε το νέο βιβλίο για την καλλιέργεια της καρυδιάς.Βασικό εργαλείο για την επιτυχία της καλλιέργειας σας.

Διαβάστε επίσης:

Οι ποικιλίες αμυγδαλιάς Tuono,Guara,Supernova,Ferranges για καλλιέργεια στην Ελλάδα.